EI TERRORISMILLE! – Liity maanlaajuiseen työnseisaukseen ja mielenilmaisuun 18.9.2017

suomiturvalliseksi_WP2
Uusi uhka koskettaa meitä kaikkia rauhaa, turvaa ja vapautta vaalivia suomalaisia. Haluamme edelleenkin kulkea kaduilla ja ostoskeskuksissa pelkäämättä. Tähän voimme myös itse vaikuttaa. Kun Suomi pysähtyy 18.9., se on vahva vastalause ja mielenilmaisu poliitikoille. Lyö hanskat naulaan ja tue työnseisausta ja mielenilmaisua mahdollisuuksiesi mukaan. Älä osta mitään, älä käytä kuin välttämättömiä palveluita. Suomi tarvitsee meitä!

Suomessa terrorismin uhka on kohonnut korkealle, Supo tiedotti aiemmin tänä vuonna, esimerkiksi pelkästään kohdehenkilöiden määrä on kasvanut nopeassa ajassa 80 prosenttia. Seurannassa on jo useita satoja henkilöitä, joiden kytkökset terroristiseen toimintaan ovat aiempaa suorempia. ISIS antaa hyvin monelle inspiraatiota hyökkäyksiin, eikä poliisin mukaan ole mitään rikollista ihailla kyseistä toimintaa. Esimerkiksi Seppo Ruotsalainen sanoi MTV:lle ”Pelkästään siitä, että henkilö olisi radikalisoitunut, ei voida vetää suoraa johtopäätöstä, että henkilö tulee syyllistymään terrori-iskuun.”

Suomi ei ole enää tuntematon maa ISISin kaltaisille järjestöille, kertoo Supon tutkija Pekka Hiltunen. Yhä useammin maamme mainitaan esimerkiksi ISISin omassa Dabiq-lehdessä. Myös marokkolainen mies, joka suoritti Suomen ensimmäisen terroriteon, oli tunnettu ISISin ihailija, josta oli varoitettu Supoa ja vastaanottokeskuksen työntekijöitä.
Terrorismi on siis tullut kotimaahamme, emmekä voi enää vaikuttaa Turun tapahtumiin, mutta voimme vaikuttaa tulevaisuuteen. Suomalaisilla on mahdollisuus osoittaa mieltään terrorismia vastaan ja näyttää päättäjillemme, että emme hyväksy turvallisuutemme uhkaamista. Mitä enemmän osallistujia on, sitä paremmin koko yhteiskuntaan heijastuu mielipiteemme turvallisuudestamme. Mukana on jo ainakin 150 yritystä ja lisää ilmoittautuu koko ajan. Ole sinäkin joukkovoimassa mukana terrorismia vastaan!


jvakevainen

Ajatuksen alkuunlaittanut mies on Jani Väkeväinen, joka päätti toimia, kun tieto Suomen ensimmäisestä terrori-iskusta Turussa saavutti hänet. Hänen liiketoimintaansa vastaan on hyökätty tämän takia, mutta rohkeana miehenä hän ei luovuta.

”Kyllähän tässä itsekkin riskeeraa yritystoiminnan täysin. Mutta ei raha ole kaikki kaikessa. Jutulle olisi hyvä saada maksimaallinen näkyvyys, jotta mahdollisimman moni yritys lähtisi mukaan työpäivän seisaukseen. kuten sanoin aikaisemmin, että silläkin riskillä, että tämä haittaa elinkeinoa. En olisi siitä niin harmissani, keksin sitten jotain muuta ja elämä jatkuu. Enemmän harmittaisi jos en tekisi mitään. Joskus pienilläkin teoilla on iso merkitys.”
– Jani Väkeväinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *